Sportvloer voor cardio, krachttraining of vechtsport? Wij hebben vloeroplossingen voor bijna elk type gebruik.

Sportvloeren zijn een must als het aankomt van het aankleden van een professionele sportomgeving. De vloer beschermt zowel de sporter, apparatuur als het gebouw. Het voorkomt schade van krachtdoorslag, trillingen en verschuivingen, maar ook blessures door de anti-slip waardes en voor een goede krachtopbouw te zorgen. Een ander belangrijk aspect is natuurlijk slijtage en hygiëne; de vloer moet lang mee gaan en goed grondig te reinigen zijn. Akoestiek is vaak de derde hoofdfactor waarbij rekening moet worden gehouden. Wij van Fiberplast circulair BV hebben diverse Envirosport rubber vloeren in het assortiment die specifiek ontwikkeld zijn speciaal ontwikkeld met de bovengenoemde factoren in het achterhoofd.

Rubber – het perfecte materiaal

Voornamelijk SBR en EPDM-rubber wordt gebruikt voor sportvloeren, en dit om goede redenen! Deze type rubbers zijn namelijk elastisch, stroef en bijzonder slijtvast. Dit zijn belangrijke eigenschappen ten aanzien van krachtdoorslag opvang, trilling/geluid demping en het voorkomen van uitglijdingen. SBR-rubber wordt bijvoorbeeld ook voornamelijk gebruikt voor autobanden; dus om lang mee te gaan en bestendig te zijn tegen hoge en frequente (punt)belastingen. De dikte van de sportvloer is voornamelijk afhankelijk van de specifieke toepassing, hieronder lichten we dat meer toe.

urban mix 2020 rollen

Cardio

Bij cardio apparatuur heb je met name te maken met grote zware apparaten die door gebruik trillingen veroorzaken en lichtelijk kunnen gaan schuiven. Dit kan met een rubbervloer makkelijk worden opgevangen. Voor deze toepassing kiest men met name voor materiaal op rol omdat dit redelijk voordelig per m2 en fraai qua uiterlijk is. Een belangrijke factor om hier rekening mee te houden is dat het geluid van het apparaat zelf niet door de vloer wordt gedempt. Met name bij loopbanden, een grote veroorzaker van geluid in sportscholen, is dat te merken. Aanbevolen dikte: 6-12mm.

Krachttraining

Voor deze toepassingen raden wij altijd aan te gaan voor rubber tegels. Dikte afhankelijk van de intensiteit van gebruik en locatie. Wij hebben speciale tegels voor omgevingen waar sprake is van geluidsoverlast door vallende halters (dreunen). Deze zijn voorzien van grote nokken aan de onderkant die trillingen en geluid als het ware opvangen. Het is erg belangrijk dat het vallende object zo min mogelijk stuitert! Dat kan namelijk voor gevaarlijke situaties zorgen. Tegels kunnen worden verlijmd, onderling worden vastgezet met connectoren (type afhankelijk) of los worden “opgesloten”. Aanbevolen dikte: 20-43 mm.

Vechtsport

Dit is een wat ander tak waar wij af en toe wel mee te maken krijgen. Het is lastig omdat hier veel meer rekening moet worden gehouden met de mens; vallen, stoten en snelle bewegingen. Dit moet allemaal goed worden opgevangen door de vloer. Rubber tegels zijn niet geschikt hiervoor omdat ze te hard zijn om de val op te vangen en te stroef om snelle bewegingen goed te vangen. Dit is allemaal blessure verhogend en daarom adviseren wij hierbij altijd speciale schuimmatten (vaak Tatami). Matdikte: 20-50mm (sterk afhankelijk van type).

schoonmaak machines onderhoud sportvloer

Onderhoud – Simpel, snel en grondig?

Ten aanzien van hygiëne en uiterlijk is het natuurlijk belangrijk dat de vloer eenvoudig, grondig en snel te reinigen is. Dit zowel machinaal, met een stofzuiger als een simpele dweil. Voor iedere vloer hebben wij wel een advies ten aanzien van onderhoud. Optioneel kunt u de sportvloer voorzien vaan een coating, dit maakt de vloer wel iets gladder maar wel veel makkelijker in onderhoud. Vraag ons gerust vrijblijvend naar de mogelijkheden, wij hebben meerdere oplossingen en veel ervaring ten aanzien van verwerking, onderhoud en afwerking.

POPULAIRE ENVIROSPORT SPORTVLOER PRODUCTEN

Envirofloor

envirofloor sportvloeroplossingen

Quick-Connect

crossfit tegel stone quick connect sportvloeren

Anti-Noise

anti-noise 43mm

Heavy Duty

ultra heavy duty

Fiberplast circulair BV – Uw specialist op het gebied van betaalbare en slijtvaste sportvloeren

Wij hebben over de jaren heen al duizenden vierkante meters sportvloer mogen leveren in Nederland en België. Dit in overeenstemming met de wensen, toepassing en het beschikbare budget van de klant. Wij hebben veel ervaring en een breed assortiment waarin bijna altijd wel een geschikte oplossing zit. Kijk gerust op onze website de referenties, wij hebben van een kleine greep van onze klanten foto’s mogen ontvangen. Vraag ons gerust vrijblijvend naar de mogelijkheden, wij reageren vaak binnen een werkdag en zijn beschikbaar via de chat, mail en telefoon.