Geluiddempend – Anti-noise sportvloer tegels

Vaak horen wij dat sportlocaties kampen met klachten t.a.v. geluidsoverlast door vallende gewichten. Deze tegel is speciaal ontwikkeld om dat juist te verhelpen of voorkomen!

Kenmerken

 • Zeer bestendig

 • Voorzien van dempende nokken

 • In- & outdoor mogelijkheden

 • Zeer slijtvast

 • 100% recyclebaar

Omschrijving

De Envirosport Anti-Noise sportvloer tegels zijn, zoals de naam als zegt, uitstekend ter preventie van geluidsoverlast. Ze beschikken over slimme geluiddempende nokken aan de onderkant en een fijn antislip oppervlaktestructuur aan de bovenzijde. De speciale akoestische nokken aan de onderzijde van de tegel creëren een geluid reducerende luchtlaag tussen de tegel en de ondergrond waardoor geluid van zware vallende objecten effectief gedempt worden.

Eigenschap43mm65mm
Afmetingen1000 x 1000 mm1000 x 1000 mm
Dikte43 mm65 mm
KleurZwart, grijs, groen of roodbruinZwart, grijs, groen of roodbruin
MateriaalPUR-gebonden SBR rubberPUR-gebonden SBR rubber
Gewicht ~28 kg~33,5 kg
Bulkdensiteit~875 kg/m3~875 kg/m3
MaattolerantieLengte & breedte: +/- 1,5%
Dikte: +/- 8%
Lengte & breedte: +/- 1,5%
Dikte: +/- 8%
Gewichtstolerantie-5% / +8%-5% / +8%
Thermische geleidbaarheid0,14 W.m2K0,14 W.m2K
Brandklasse EN 13501-1E-s2E-s2
Gebruikstemperatuur-30° C tot +80° C-30° C tot +80° C
SVHC REACHVoldoet <0.1%Voldoet <0.1%
GeluiddempingGetest volgens EN 10140-3 (bekijk rapport) Getest volgens EN 10140-3 (bekijk rapport)
Garantie2 jaar op fabrieksfouten, niet op kleur of slijtage.2 jaar op fabrieksfouten, niet op kleur of slijtage.

Verwerking & onderhoud

Het plaatsen van de Anti-noise sportvloer tegels is zeer eenvoudig te noemen. Er is gezien het gewicht wel wat spierkracht nodig, dit moet voor de meeste sportscholen geen probleem zijn. De geluiddempende hebben een vrij open structuur en zijn daardoor zowel binnen als buiten toepasbaar. Schoonmaken van de vloer kan met een borstel en water voorzien van een neutrale schoonmaakzeep.

Toepassingen

 • Als beschermende fitnessvloer in de dumbell hoek
 • Plekken waar intensief gesport wordt
 • Crossfit omgevingen
 • Als geluidisolatie op plekken waar veel trilling of geluidoverlast is

Realisaties

Info anti-noise sportvloer tegels – Zeer geluiddempend

Veiligheid en milieu

De anti-noise tegels van Envirosport voldoen aan het bouwstoffen besluit en zijn door een onafhankelijk onderzoeksbureau uitvoerig getest op veiligheid (mens en milieu). Deze rapporten zijn op aanvraag beschikbaar.

Tevens zijn de anti noise tegels:

 • REACH compliant (PAK arm)
 • SVHC lijst goedgekeurd

Isolatie

Deze tegels zijn niet alleen erg geluiddempend maar hebben een vrij sterke isolerende werking als het aankomt tot warmte. De kracht van dit type Anti Noise tegel komt echter met name naar voren als je kijkt naar de geluidsabsorberende werking.

Krimp en rek

Rubber is een product dat van nature onderhevig is aan rek en krimp. Zo zal dit in de lengte/breedte niet meer zijn dan 3%. Bij de dikte is de maximale tolerantie zelfs maar 1,5%.

Slijtvastheid

De geluiddempende sportvloer tegels van Envirosport zijn zeer slijtvast te noemen en hebben een lange levensduur. Hoe lang de tegels echter precies mee gaan is natuurlijk afhankelijk van de toepassing en het volumieke gebruik.

Antislip

De anti noise sporttegels hebben van nature een stroef antislip oppervlak, ook bij natte omstandigheden. De open structuur van de tegels vergroot zelfs de anti slip waardes.

Onderhoud

Envirosport tegels behoeven nagenoeg weinig tot geen onderhoud. Wij raden echter wel aan de tegels af en toe grondig schoon te maken met een hoge druk reiniger of bezem.

Recyclebaar

De tegels zijn natuurlijk na gebruik volledig recyclebaar. Net als een vrijwel alles uit ons Fitnesstegel.nl assortiment.

Garantie

Bijna alle Envirosport fitnesstegels worden standaard geleverd met 2 jaar garantie, mits deze op een degelijke manier zijn toegepast. Wij kunnen echter geen garantie geven op de kleur, zo kunnen de tegels, in uitzonderlijke gevallen, enigszins zwart afgeven.