Anti-noise | Geluiddempende sportvloer tegels

Vaak horen wij dat sportlocaties kampen met klachten t.a.v. geluidsoverlast door vallende gewichten. Deze tegel is speciaal ontwikkeld om dat juist te verhelpen of voorkomen!

Kenmerken

  • Zeer bestendig

  • Voorzien van dempende nokken

  • In- & outdoor mogelijkheden

  • Zeer slijtvast

  • 100% recyclebaar

Omschrijving

De Envirosport Anti-Noise geluiddempende sportvloer tegels zijn, zoals de naam als zegt, uitstekend ter preventie van geluidsoverlast. Ze beschikken over speciale geluiddempende nokken aan de onderzijde en een fijne antislip oppervlaktestructuur aan de bovenzijde. De speciale akoestische nokken creëren een luchtlaag tussen de tegel en de ondergrond waardoor het contactgeluid en de krachtdoorslag van zware vallende objecten zoveel mogelijk wordt gedempt.

EigenschapWaardes
Afmetingen1000 x 1000 mm
KleurenZwart & Grijs
DiktesZwart: 43 | 53 | 63 mm
Grijs: 43 mm
Schokabsorptie61%
MateriaalPUR-gebonden SBR rubber
Hardheid 55 tot 75 Ashore C-04206
HIC test (hoofdletsel)1.3 m
TolerantiesLengte & breedte: +/- 1%
Dikte: +/- 5%
Gewichtstolerantie5%
Thermische geleidbaarheid0,16 W.m2K
Verticale deformatie5 mm
Breukrek<40
BrandklasseEfl
Geluiddemping43 mm | 25 dB
GarantieOp fabrieksfouten, niet op kleur of slijtage.

Afmetingen met oploopprofielen

zwart grijs Geluiddempende sportvloer tegels

Zwart | Grijs (voorbeeld)

Geluiddempende sportvloer tegels fitnesstegels zwart en grijs 1000 kg m3

BOVENKANT

top

ONDERKANT

bodem Geluiddempende sportvloer tegels

Verwerking & onderhoud

Het plaatsen van de Anti-noise Geluiddempende sportvloer tegels is zeer eenvoudig te noemen, ze kunnen los in een gesloten verband of met dubbelzijdige tape extra worden vastgezet. Gezien het gewicht is hier wel wat spierkracht voor benodigd, dit is echter voor de meeste sportscholen geen probleem. De geluiddempende tegels hebben een open oppervlaktestructuur en zijn daardoor zowel binnen als buiten toepasbaar. Schoonmaken van de vloer kan met een borstel/dweil in combinatie met een neutrale schoonmaakzeep.

Toepassingen

  • Als beschermende fitnessvloer in de dumbell hoek
  • Plekken waar intensief gesport wordt
  • Crossfit omgevingen
  • Als geluidisolatie op plekken waar veel trilling of geluidoverlast is

Realisaties

Info anti-noise geluiddempende sportvloer tegels

Isolatie

Deze tegels zijn niet alleen erg geluiddempend maar hebben een vrij sterke isolerende werking als het aankomt tot warmte. De kracht van dit type Anti Noise tegel komt echter met name naar voren als je kijkt naar de geluidsabsorberende werking.

Krimp en rek

Rubber is van nature onderhevig is aan rek en krimp. Zo zal dit in de lengte/breedte niet meer zijn dan 5%, in de dikte niet meer dan 1%.

Recyclebaar

De tegels zijn natuurlijk na gebruik volledig recyclebaar.

Garantie

Bijna alle Envirosport fitnesstegels worden standaard geleverd met garantie op productiefouten. Niet op slijtage of kleur.

Slijtvastheid

De geluiddempende sportvloer tegels van Envirosport zijn zeer slijtvast te noemen en hebben een lange levensduur. Hoe lang de tegels echter precies mee gaan is natuurlijk afhankelijk van de toepassing en het volumieke gebruik.

Antislip

De anti noise sporttegels hebben van nature een stroef antislip oppervlak, dat ook bij vochtige omstandigheden behouden blijft.

Onderhoud

Envirosport tegels behoeven nagenoeg weinig tot geen onderhoud. Wij raden echter wel aan de tegels af en toe grondig schoon te maken met een dweil of bezem. Optioneel machinaal te reinigen.