Sportvloer trends 2020: Custom, maatwerk & pasklaar!

Onder Envirosport verkoopt Fiberplast Circulair reen groot aantal vloeroplossingen voor sportomgevingen. Hierbij zien wij dat er elk jaar wel weer een kleine verschuiving te bevinden is in de wensen van de klant. De laatste (3-6) maanden zien wij bijvoorbeeld dat de vraag naar maatwerk steeds meer toeneemt. Hierbij heeft het niet alleen meer betrekking tot bijvoorbeeld bescherming (gebouw/materiaal/sporter) of akoestiek, een probleem waar vooral stedelijke sportscholen veel mee te maken hebben. Wij zien dat sportscholen hun sportschool inrichting meer naar hun eigen huisstijl willen toetrekken en proberen met vloermarkeringen de ruimte efficiënter te maken. Hieronder noemen we enkele product voorbeelden die volgens ons mooi in dit plaatje vallen.

envirosport sportvloeren logo sportschool renoveren
maatwerk vinyl 360 320

Custom Vinyl sportvloer – creatieve vrijheid

Een oplossing die de laatste jaren echt sprongen heeft gemaakt. Hoewel het in het verleden nogal vrij prijzig was en meer een optie voor de grotere meer exclusievere projecten wordt het nu ook voor de kleinschaligere projecten steeds betaalbaarder. De mogelijkheden ten aanzien van ontwerp en kleur zijn oneindig en door de klant helemaal zelf te bepalen. De toplaag is zeer slijtvast en heeft een comfortabel anti-slip niveau ook ten aanzien van hygiëne heeft een custom vinyl vloer veel voordelen. Het is echter niet geschikt voor trainingen met losse gewichten. Wij zien het veel worden toepast onder toestellen, als entree of als groepsruimtevloer (bijv. spinning). Kortom, een oplossing die bijna geen limiet heeft ten aanzien van ontwerp en hierdoor een sportruimte helemaal uniek kan maken.

Voorbeelden Vinyl

Belijning – optimaliseer functionaliteit!

Het sportgedeelte bevindt zich in de meeste sportscholen vaak in een enkele grote ruimte dat vaak helemaal volstaat met allerlei toestellen. Door een combinatie van slim indelen en belijning kan er vaak veel gewonnen worden ten aanzien van efficiëntie en functionaliteit. Een beginnende sporter moet, in een optimaal scenario, met weinig tot geen instructie alles kunnen vinden. Ook kan men ervoor kiezen sommige vlakken, met of zonder toestellen, af te bakenen voor bepaalde kracht- of balansoefeningen. Indien gewenst kan er zelfs gekozen worden om bepaalde instructies op de vloer zelf te plaatsen. Kortom, een combinatie van belijning en indeling kan men in termen van gebruik en functionaliteit het meeste halen uit een sportruimte.

belijning

Voorbeelden belijning

tatamix tatami vechtsportmatten

Kleur – maak de sportruimte meer eigen

Deze trend komt de laatste jaren al meer en meer naar voren en zie je ook terug in de hierboven genoemde opties. Sportscholen willen meer hun eigen huisstijl laten terugkomen in de vloer. Dit kan zich op meerdere manieren manifesteren; van de vloer zelf tot aan de afwerking. Daarnaast zijn er nog een wereld aan opties ten aanzien van sprinttracks, belijning, oploopprofielen tot aan entreematten. Door meer te spelen met kleur en oppervlak laat het vaker een betere en blijvende indruk achter bij de gebruiker. In overleg met de klant bijna altijd wel tot een oplossing. Hou er wel rekening mee dat een specifieke RAL kleur soms niet leverbaar is, er is echter altijd wel een kleur die in de buurt komt.

Voorbeelden kleur

Envirosport – Meer dan een oppervlak

Onder Envirosport kunnen wij een groot aantal sportvloer oplossingen aanbieden en staan met name bekend om onze vele maatwerk mogelijkheden. Wij hebben de afgelopen al honderden sportomgevingen in Nederland & België mogen voorzien van een mooie sportvloer. Denk hierbij aan grootschalige sportscholen tot aan kleine homegyms. Vrijwel al onze producten zijn redelijk makkelijk zelf te plaatsen, wij zorgen voor de verwerkingsinstructies. De meeste van onze klanten kiezen er dan ook voor de sportvloer zelf te plaatsen. Vraag ons gerust vrijblijvend naar de mogelijkheden, wij hebben een wereld aan ervaring en kennis is huis.