Redstar ricochetgordijnen

Redstar® ricochetgordijnen zijn speciaal ontwikkeld om kogel afketsingen tegen te gaan. Hoogwaardig van kwaliteit, makkelijk in onderhoud en ontwikkeld om lang mee te gaan.

Kenmerken

  • Zeer bestendig

  • Geluiddempend

  • Beschermend

  • Multifunctioneel

  • Anti-ricochet

Omschrijving

Redstar® ricochetgordijnen zijn speciaal ontwikkeld voor zowel amateur als professionele schietbanen. Onderdeel van het Envirosport schietbanen assortiment. De gordijnen zijn gemaakt van NR(natuur rubber), een latex vloeistof afkomstig uit rubberbomen. Dit materiaal beschikt over zeer goede mechanische en dynamische eigenschappen en heeft een opmerkelijk goed herstelvermogen.

  • Afwerking: Beide zijden glad
  • Afmetingen: 9.250 x 1.230 x 6 mm

Specificaties ricochetgordijnen

EigenschapRedstarNorm
Soortelijk gewicht grs/cm³0,98 kg/m3DIN 53508
Hardheid shore A ± 5°38 ± 5 sh ADIN 53505
Elasticiteitsmodulus21 kg/cm2DIN 53504
treksterkte255 kg/cm2DIN 53504
breukwaarde900 %DIN 53504
trekweerstand (onder hoek)44 kg/cm2DIN 53515
veerkracht75 %DIN 53
KleurRood

Als je de gordijnen voor reguliere schietsport ofwel roosjemelken gebruikt, dit geldt voor zowel Linatex als voor Red Star, dan moet je er wel rekening mee houden dat er relatief snel gaten kunnen ontstaan op de plekken waar de kaarten hangen. Zeker als er revolverschutters met wadcutter munitie schieten dan ponsen er gaten in en bij gordijnen van 6mm kunnen ze zelfs wel terug komen. Voor parcours schieten is het wel een uitstekende oplossing omdat er dan aanzienlijk meer spreiding van de schoten is. Ik wil dit toch even melden om te voorkomen dat je teleurgesteld wordt. Wij hebben klanten waar het hangt voor de spetters bij gebruik waarbij de schutter tot 20 mtr of dichterbij de kogelvanger komt. Op de reguliere schietavonden (“roosjemelkers”) halen ze de gordijnen dan weg om de levensduur te verlengen.

Het normenboek binnenschietstanden België kan ricochetgedrag het beste als volgt worden omschreven:

“Het terugkaatsen van een projectiel of fragmenten hiervan (het moet niet noodzakelijk in de richting van de schutter zijn: elke ongecontroleerde richting is gevaarlijk)”

Realisaties