5 voordelen van het plaatsen van keramische terrastegels op tegeldragers

Van plan uw keramische terrastegels op tegeldragers te leggen? Dat biedt verschillende korte en lange termijn voordelen en hoeft helemaal niet complexer of duurder te zijn! Onze tegeldragers zijn erg voordelig, zeer bestendig en bovendien bijzonder gebruiksvriendelijk. Zowel de beginnende klusser als de ervaren vakman kan met weinig tot geen instructie zo aan de slag met de vaste en verstelbare tegeldragers van Envirolift. Er zijn verschillende handige toebehoren beschikbaar die de afwerking, drainage en het loopcomfort nog meer kunnen verbeteren. U kunt tegeldragers gebruiken in combinatie met bijna alle keramische tegels zolang deze maar minimaal 30 bij 30 cm zijn en 2 cm dik. Bij twijfel kunt u het altijd even navragen bij de leverancier van de keramische tegels. Voor tegels groter dan 60 bij 60 cm raden wij een additionele middendrager aan om de kans op breuk te verkleinen als er een object van hoogte op valt.

  1. Kostenbesparend

De meeste mensen zien niet hoeveel tijd en geld het gebruik van tegeldragers kan besparen ten aanzien van montage en onderhoud, zeker vergeleken met traditionele ophoogmiddelen. De vloer is na het prepareren van de ondergrond(indien nodig) zeer snel te plaatsen en daarna gelijk in gebruik te nemen. De open voegen zorgen voor een goede drainage van hemelwater wat alg aangroei, vorstschade en gladheid grotendeels voorkomt. Bij plaatsing in de tuin kan er geen onkruid tussen de voegen gaan groeien omdat deze los van de grond zijn, zeker als er ook nog eens worteldoek over het onderliggende verdichte zandbed ligt.

  1. Vloer blijft toegankelijk

Een vloer van keramische tegels op tegeldragers is stabiel, drainerend en ook nog eens verhuisbaar(!). De vloer kan vrij eenvoudig weer worden gedemonteerd en, indien gewenst, worden verplaatst. Het is zelfs mogelijk de tegels gewoon te vervangen als deze schade vertonen of als u gewoon iets anders wil na een paar jaar. De onderliggende ruimte blijft tevens toegankelijk voor onderhoud, het verwijderen van vuil of het wegwerken van kabels en buizen. De dragers zijn zeer bestendig tegen vocht, behoeven geen onderhoud en zijn individueel zwaar statisch belastbaar. Het is daarom mogelijk de tegeldragers te gebruiken nabij fonteinen en zwembaden.

voordelen tegeldragers
  1. Wegwerken van drempels/oneffenheden

Met verstelbare tegeldragers is het mogelijk het vloerdek dusdanig te verhogen dat u drempels en andere oneffenheden mooi weg kunt werken. Zeker op balkons en dakterrassen hebben wij gemerkt dat dit zo zijn voordelen meebrengt. Zo kunt u met rubber tegeltjes en hellingcorrectors vrij eenvoudig hellingen corrigeren om een mooi waterpas tegelterras te realiseren. De ondergrond hoeft dus niet worden aangepast, wat veel tijd en geld bespaart. De tegeldragers blijven afgesteld op de juiste hoogte en draaien niet door dynamische belastingen in. Om deze redenen zien wij onze tegel- en terrasdragers ook steeds meer worden toegepast worden in het levensloopbestendig maken van leefomgevingen.

  1. Hoogte bereik

Wij hebben tegeldragers in het assortiment vanaf 2 mm hoogte en verstelbare vanaf 10 mm. De lage vaste tegeldragers zijn optioneel te stapelen en te combineren met rubber tegeltjes om zo bepaalde hoogtes te bereiken. Met de Spiral kunt u in stappen van 1 mm hoogtes tussen de 10 en 30 mm behalen. Daarna kunt u overgaan op de STANDARD of MAX tegeldragers, de STANDARD voldoet in veel gevallen en is de voordelige optie. Met een speciaal boorbitje is het mogelijk de drager in seconden op hoogte af te stellen, zeker bij grote projecten kan dit veel tijd besparen. Met de MAX is het mogelijk hoogtes tot wel bijna 1 meter te halen.

  1. Gebruiksvriendelijk

De tegeldragers van Envirolift zijn zo ontworpen dat zowel een leek als een ervaren klusser in een oogopslag aan de slag kan met de producten. Er is geen speciaal gereedschap of veel kennis/kracht benodigd, bijna alles is simpelweg op de kop of onder de voet vast te klikken/zetten. Voor rand afwerking is er een speciale plintafwerkset en nabij de randen een randdilatatie clip. Die laatste creëert een drainage naad langs de muur en zorgt ervoor dat de keramische tegels niet tegen de muur aan “klakken”. Geschikt voor bijna ieder verhard oppervlak en zowel betonnen, natuurstenen als keramische terrastegels.

Op wat voor ondergrond kan ik mijn keramische tegels op tegeldragers plaatsen?

Onze kunststof tegeldragers kunnen direct op een verdicht zandbed, beton of dakbedekking worden geplaatst. Zachte ondergronden zoals los zand, gras of grind moeten worden vermeden omdat er de kans bestaat dat de tegelvloer gaat verzakken wat voor gevaarlijke situaties kan zorgen. Bij een verdicht zandbed zien wij vaak dat de tegeldrager op een losse 30 bij 30 cm stoeptegel wordt geplaats om de stabiliteit te vergroten en extra hoogte te winnen. Op betonnen ondergronden zien wij rubbergranulaat tegeldragers veel gebruikt worden om kleine hoogtes te winnen, verschuivingen tegen te gaan en contactgeluid te dempen. Rubbergranulaat mag niet direct op PVC dakbedekking worden toegepast door migratie van weekmakers, plaats in dat gevel eerst een extra scheidingslaag zoals wortel doek.

Envirolift vloerdragers

Envirolift tegeldragers, onderdeel van Fiberplast circulair BV, worden veel gebruikt in combinatie met keramische tegels en liggen al op honderden locaties in Nederland en België. Onze dragers staan bekend om hun gebruiksvriendelijkheid en voordelige prijsstelling. Bekijk gerust vrijblijvend enkele referenties op onze website of vraag een offerte aan. Wij hebben de laatste 15 jaar veel ervaring met het opplussen van leefomgevingen opgedaan en helpen u graag op weg. Envirolift tegeldragers zijn tevens direct te bestellen in de webshop Tegeldrager.nl, voor zowel de kleine ondernemer als de thuisklusser. Breng uw tegelvloer naar een hoger niveau!