Regupol FH tegels

Met Regupol FH brandveilige rubbertegels kunt u inspectiewegen op platte daken realiseren of gebruiken als beschermende basiselementen voor onder zonnecollectoren, antennes of gebouwtechnische installaties.

Kenmerken

 • Zeer bestendig

 • Hoge brandklasse

 • Beschermend

 • Multifunctioneel

 • Makkelijk te plaatsen

Omschrijving

De brandwerende beschermlaag & brandvertragende materiaalsamenstelling zorgt ervoor dat de Regupol FH tegels uiterst bestendig zijn tegen vliegvuur en stralingswarmte. Deze tegels hebben brandklasse Broof (t1) volgens EN 13501-5 en DIN V ENV 1187. Hierdoor voldoen ze aan de hoge brandeisen voor een harde dakbedekking. De bestendige, dempende en elastische materiaaleigenschappen zorgen voor de effectieve bescherming van afdichtingen. Vergeleken met alternatieven, zoals betonplaten, zijn ze daarnaast verrassend licht en makkelijk te positioneren.

Details

Specificaties Regupol® FH tegels

EigenschapWaarde
MateriaalPUR gebonden rubberkorrels afgewerkt met een brandveilige beschermlaag
StructuurEnkel laags oppervlak bestaande uit compact, hoog resistent materiaal. De onderzijde is voorzien van drainage groeven terwijl de bovenzijde schijnvoeg bevat.
BrandklasseB volgens EN 13501-5
Broof (t1) volgens DIN V ENV 1187
Bulkdensiteit1000 kg/m³
TolerantieLengte / breedte +/- 1%, dikte +/- 2mm
Temperaturen– 50 tot +120 Celsius
Thermische geleidingcalculatie = 0.14 W/mK
Migratie van weekmakersBij plaatsing op oppervlaktes niet compatibel zijn met rubber kan migratie van weekmakers voorkomen. Met sommige ondergronden zoals zacht PVC is een extra onderlaag vereist.

Afmetingen, diktes, gewicht & kleur

 • 1000 x 500 x 30 = +/- 24kg/m2
 • 1000 x 500 x 43 = +/- 35kg/m2
Kleuren
 • Rood
 • Groen
 • Zwart

Kostenbesparend

FH rubbertegels zijn niet alleen erg praktisch maar financieel ook erg aantrekkelijk. De zachte rondingen en de dempende materiaaleigenschappen minimaliseren het risico op mogelijke beschadigingen. De tegels zijn direct gebruiksklaar en kunnen door middel van het slim steekplugsysteem makkelijk worden geplaatst. De FH tegels zijn geschikt bevonden voor plaatsing op platte daken, zowel met als zonder belasting. Vergeleken met traditionele alternatieven verdienen FH tegels zich over tijd bijna altijd wel terug. Zeker als je kijkt naar de algemene levensduur, montagekosten en onderhoud.

Plaatsing

 • Elastomeer-bitumenafdichtingen
 • Kunststof afdichtingen
 • Vloeibare afdichtingen
 • Geïntegreerd dak begroeiingen
 • Onder zonnepanelen
 • Schietruimte, schietstands & de schietzone.

Regupol FH brandveilige dak- en voetpadplaten kunnen direct op bitumenbanen worden geplaatst; er is echter bij sommige kunststof afdichtingen (zacht pvc) een extra tussenlaag benodigd.

Realisaties

Regupol FH AK

Regupol Walkway AK – Chemisch compatibel met alle soorten membranen!

De onderzijde van deze versie Regupol dak- en wegdekpanelen is voorzien met aluminiumfolie om migratie van weekmakers bij niet-rubber-compatibele membranen, zoals PVC, tegen te gaan. Installatie van deze tegels is snel te noemen, zeker vergeleken met alternatieven. In vergelijking met bijvoorbeeld betontegels vergemakkelijkt het lage gewicht de installatie aanzienlijk en is het een statisch voordeel. Het eenvoudige deuvelsysteem zorgt er daarnaast voor dat de installatie van de tegels eenvoudig is, na plaatsing kunnen ze direct in gebruik worden genomen. Alle andere producteigenschappen van deze versie zijn identiek aan de Regupol FH dak- en bestratingstegels. Zo zijn de vlamvertragende eigenschappen maken Regupol dak- en bestratingstegels bestand tegen rondvliegende vonken en stralingswarmte en voldoen ze aan de eisen van “harde dakbedekking”.

De tegels zijn beschikbaar in de kleuren rood, groen en zwart en markeren de onderhoudspaden, ook bij slecht zicht. Aan de onderzijde bevinden zich, net als bij de FH tegels, kruisende afwateringsgroeven waardoor ze in elke richting de helling kunnen worden geplaatst. Regupol loopbrug AK kan direct op bitumineuze waterbestendige beplating en kunststof (zacht PVC) beplating worden geplaatst.

regupol fh ak tegel dak