Hart-op-hart vloerdragers bij een terras

Wij krijgen als leverancier vaak vragen over de HOH afstand die wij aanraden ten aanzien van onze terrasdragers. Wij kunnen hier geen echt bindend advies over geven omdat dit grotendeels afhankelijk is van de maximale voorgeschreven overspanning van de planken/fundatieprofielen en de specifieke toepassing. Zo is de hart op hart bij een publieke toepassing kleiner dan bij een residentiele toepassing omdat de dynamische belasting hoger en frequenter zijn. De leveranciers van de planken en fundatieprofielen hebben vaak in hun verwerkingsvoorschriften wel de maximale overspanning staan. Het is een belangrijk element om rekening mee te houden bij het aanleggen van een terras of galerijvloer, bij een te grote overspanning kan het dek namelijk gaan veren wat het loopcomfort verslechterd en de kans op schade/letsel vergroot. In deze blogpost bedoelen we met hart-op-hart de ruimte tussen het midden van de drager tot het midden van de volgende drager; onderling en in de lengte van de fundatieprofielen (zie onderstaande afbeelding).

terrasdrager voorbeelden (4)

Regupol

Het is niet aan raden het fundatieprofiel direct op de ondervloer te plaatsen, het vloerdek moet namelijk kunnen ventileren en plasvorming door hemelwater moet worden voorkomen. Voor kleine hoogtes raden wij daarom aan Regupol rubber matjes te gebruiken, deze zijn waterdoorlatend en zeer bestendig tegen zware belastingen en buiteninvloeden. Leverbaar in verschillende diktes (4 – 20 mm) en afmetingen, erg makkelijk om kleine hoogte verschillen mee op te vangen of weg te werken. Het rubber dempt van nature contactgeluid en is, indien nodig, eenvoudig op maat te snijden met een stanleymes. Wij raden niet meer dan 2 stuks per keer te stapelen, anders kan het dek gaan veren. Wij raden aan de rubber tegeltjes maximaal 400 mm onderling in de lengte van het fundatieprofiel te leggen.

regupol 6510 g

Raptor terrasdragers

Een uitstekende oplossing om een goed ondersteunde verhoogde terras-, galerij- of balkonvloer te realiseren. Raptor terrasdragers zijn individueel tot wel 1000 kg statisch belastbaar en per mm instelbaar tot hoogtes van wel 265 mm (XL4 + 2 rubber terrasdragers). Voor hogere hoogtes zijn ook oplossingen beschikbaar door de STANDARD (420 mm+) of MAX series (900 mm+) van Envirolift te gebruiken in combinatie met een balksteun. De Raptor voldoet in de meeste gevallen en heeft standaard een geïntegreerde balksteun waarmee men makkelijk de balk aan de drager kan fixeren. Uit ervaring raden wij aan de terrasdragers niet verder dan 400-500 mm uit elkaar te zetten in de lengte van de fundatieprofielen, afhankelijk van de toepassing (residentieel/openbaar) en het specifieke type profiel (hout/aluminium).

Raptor XL4 215-245 mm
envirolift logo webshop vloerdragers terrasdragers en tegeldragers

Over Envirolift

Envirolift, onderdeel van Fiberplast circulair BV, levert reeds al meer dan een decennia hoogwaardige verhoogde vloeroplossing oplossingen aan met name de zakelijke markt. Wij hebben dan ook veel ervaring in huis ten aanzien het opplussen van leefomgevingen. Onze producten liggen dan ook al op een groot aantal locaties in Nederland en België. Vraag gerust vrijblijvend een offerte aan of bekijk enkele referenties op onze website. Wij reageren vaak binnen een werkdag, een groot deel van ons assortiment is teven direct te bestellen in onze Tegeldrager.nl webshop.