Ladingzekering rubber

Rubber ladingzekering vermindert effectief de totale voorspankracht die vereist is om een lading te zeker en zorgt, in samenhang met spanbanden, dat lading en transportmiddel een homogeen geheel vormt.

Kenmerken

 • Slijtvast

 • Anti-slip

 • Meerdere malen te gebruiken

 • Makkelijk en snel te plaatsen

 • Gecertificeerd en uitgebreid getest

Over ladingzekering rubber

Ladingzekering rubber rollen, matten en tegels verminderen effectief de totale voorspankracht. Door een combinatie van zekeringsmatten en spanbanden is het makkelijk mogelijk om te voldoen aan de wettelijke uitgangspunten omtrent ladingzekering; het tegenhouden van 80% van het ladingsgewicht in voorwaartse richting en 50% in achter- en zijwaartse richting. Wij kunnen diverse rubber zekeringoplossingen aanbieden, alles is afhankelijk van de wensen van de klant, de toepassingen en natuurlijk het beschikbare budget. Al onze zekeringsrubber is gekeurd volgens de strenge Duitse regels omtrent het zekeren van ladingen. Vraag ons gerust vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Overzicht ladingzekering producten

regupol 7210 ls Bouwrubber

Regupol 7210 LS Plus

 • Meest verkocht
 • De standaard in Duitsland
 • Max. belasting: 2.50 n/mm2 bij 8mm
regupol 9510 ls

Regupol 9510 RHS

 • Butyl, geen zwarte strepen
 • Zeer slijtvast
 • Max. belasting: 3.50 n/mm2 bij 8mm
regupol RHM

Regupol RHM

 • Balk met Regupol 7210 LS plus
 • Ideaal als afstandhouder
 • Voorkomt dat de balken gaan rollen

Realisaties

Rubber ladingzekering

Rubber ladingzekering stroken, matten en rollen verminderen effectief schade aan ladingen en voertuigen. Daarnaast besparen ze kosten omdat de uitgaven in verband met het zekeren en vastbinden van ladingen wordt geminimaliseerd. Indien gewenst kunnen wij een productmonster of de bijhorende testrapporten opsturen. De zekeringsstroken verhogen niet alleen effectief de veiligheid op de weg, zee, spoor en in de lucht Deze antislipmatten zijn veelvoudig getest en door diverse officiële instanties goedgekeurd voor het zekeren van lading.

regupol ladingzekering boetes
Erkend, voorgeschreven en getest door o.a:
ladingzekering getest duitse instanties goedgekeurd

Waarom een lading zekeren?

Of het nu gaat om een noodstop, uitwijkmanoeuvre of een onevenredig wegdek, de lading aan boord van een vrachtwagen of goederenwagon mag niet/amper verschuiven. In de meeste gevallen is het gewoonweg niet mogelijk om alleen met behulp van de voertuigconstructie de lading goed te zekeren. De wetgeving rond het zekeren van ladingen is een belangrijk aspect dat waarschijnlijk de komende jaren een grotere rol gaan spelen. Met name in landen als Duitsland wordt de wetgeving rond ladingzekeren steeds strenger, de Duitse wetgeving hierover is dan het uitgangspunt bij transport antislipmatten voor vrachtwagens.

Hoe groter de wrijvingsweerstand van de mat, hoe beter de lading op zijn plek blijft liggen tijdens abrupte rem manoeuvres. Antislipstroken zijn standaard vlak en dun, hierdoor kunnen ze vaak overal onder of tussen zonder dat het geheel onnodig verhoogd hoeft te worden. Antislipmaten, in combinatie met spanbanden, verhinderen in grote mate het verschuiven van ladingen. Daarom behoren de rubberstroken tegenwoordig tot de standaarduitrusting voor elk professioneel transporteur. Het verhoogt de algemene veiligheid op de weg en neemt zorg weg bij de chauffeur. Economisch gezien zijn er duidelijk voordelen verbonden aan antirutsch ladingzekering. Zo zijn ze snel aan te brengen en weer op te bergen. Hiermee wordt kostbare laad- en lostijd gewonnen. Om de optimale antislipwerking te bereiken dienen de contactvlakken, dus zowel bij lading als vloer, schoon en vetvrij te zijn.

Berekening-ladingzekering

Wat kan Fiberplast Circulair hierbij betekenen?

Wij leveren rubber ladingzekering op maat gesneden volgens de wensen van de klant als rol, strook of mat. Wij kunnen meestal meerdere opties aanbieden afhankelijk van de toepassing, wensen en natuurlijk budget. Alle toepassingen zijn conform DIN 75410 en BGI 649 (voorheen ZH1/413) en voldoen aan de eisen volgens VDI 2700, blad 3.2, blad 9 en blad 15.