ENVIROSTREET® CIRCULAIR STRAATMEUBILAIR

Hoogwaardig en stevig circulair straatmeubilair dat lang mee gaat, weinig onderhoud behoeft en er bovendien mooi uitziet. Speciaal ontwikkeld met oog op toepassing in en rondom parken, scholen en campings.

Kenmerken

 • Ons kunststof straatmeubilair is onderhoudsarm.

 • Het verkleurt vrijwel niet en kan niet rotten, barsten of splinteren.

 • Het design is hufterproof te noemen, tevens hecht inkt of graffiti slecht aan het materiaal.

Product omschrijving

Envirostreet® circulair straatmeubilair is onderhoudsarm, kleurvast en hufterproof. De kunststof straatmeubels worden grotendeels geproduceerd uit gerecyclede petflessen en zijn na hun lange theoretische volledig recyclebaar. Door de hoge dichtheid van het kunststof kan verf, ink of alg zich moeilijk op of in het materiaal hechten. Dit zorgt er tevens voor dat het buiten meubilair goed schoon en hygiënisch te houden is. Dit kan middels een spons en een sopje of gewoon snel en grondig met een hoge drukreiniger (in waaiervorm). Middels een verankeringset zijn de meubels stevig te verankeren, deze kunt u optioneel mee bestellen. Vraag ons gerust om meer informatie betreffende ons kunststof stadsmeubilair. Sommige types zijn in meerdere lengtes en kleuruitvoeringen leverbaar.

Overzicht Envirostreet® kunststof straatmeubilair

Picknicktafels

kunststof picknicktafels

Parkbanken

Kunststof parkbanken envirostreet

OVERZICHT PICKNICKTAFELS

Deluxe 1500mm
kunststof picknicktafels
Deluxe 1800mm
kunststof picknicktafels
Deluxe Rolstoel 1800mm
Colourburst 1500mm
colourburst rood 1500mm
Colourburst 1800mm
colourburst rood 3 1800mm
Colourburst Rolstoel 1800mm
colourburst rood 1800 rolstoel
Deluxe Gameboard 1500mm
gameboard 1500mm dammen & schaken
Stratford
kunststof straatmeubilair

OVERZICHT PARKBANKEN

Barford 1200mm zl
kunststof straatmeubilair zonder leuning 1200mm cedar
Barford 1200mm
1200mm cedar
Barford 1800mm zl
zonder leuning 1800mm cedar
Barford 1800mm
Langford 1200mm zl
redwood
Langford 1200mm
Langford 1800mm zl
redwood langford
Langford 1800mm
kunststof straatmeubilair redwood langford 1800mm
Laverstock 1200mm zl
Zitbank Laverstock 1200 zonder leuning Rood 400
Laverstock 1200mm
Laverstock 1800mm zl
Laverstock 1800mm
Zitbank Laverstock 1800 met leuning Groen
Wave
Zitbank Laverstock single wave
2-Wave
kunststof picknicktafels
4-Wave
kunststof picknicktafels

Realisaties

Voordelen Envirostreet kunststof straatmeubilair

 • Kleurvast
 • Lange levensduur
 • Hufterproof
 • Verf en inkt hecht zich amper in/aan het materiaal
 • Kan niet rotten, barsten of splinteren
 • Snel te plaatsen en monteren
 • Veel kleur opties

Over Envirostreet circulair straatmeubilair

Fiberplast Circulair levert al bijna 10 jaar hoogwaardig en professioneel kunststof straatmeubilair aan o.a. gemeentes, scholen en vakantieparken in Nederland en België. Wij hebben zit- en speelmeubilair over de jaren heen verkocht onder de namen Enviroplast, Enviroplay en Envirostreet. Al onze straatmeubels en speeltoestellen zijn grondig getest op o.a. veiligheid en voldoen ruim aan diverse strenge Europese en Britse normen. Een kunststof parkbank of speeltoestel biedt diverse voordelen ten aanzien van traditionele materialen zoals hout, beton of staal. Zo behoeft het minder onderhoud, is het relatief licht van gewicht en is het vrij makkelijk en snel te plaatsen. Vraag gerust vrijblijvend naar de mogelijkheden hiervan. Wij hebben een wereld aan kennis en ervaring in huis ten aanzien van duurzame oplossingen voor openbare omgevingen. Een deel van ons assortiment is tevens te vinden op speelplaatsinrichting.nl.

Toepassingen

 • Schoolpleinen
 • Publiek toegankelijke tuinen
 • Speeltuinen
 • Kinderboerderijen
 • Pretparken
 • Binnenplaatsen
 • Campings
 • Natuurparken
 • Parkjes

Materiaal

De picknicktafels en parkbanken van Envirostreet zijn gemaakt uit afval afkomstig uit consumenten afvalstromen. Hierbij wordt de nadruk gelegd op HDPE materiaal afkomstig van melk of wasmiddel flessen. Dit is namelijk goed te scheiden, kwalitatief hoogwaardig en bovendien goed en grondig te reinigen. Door specifiek te kiezen voor dit type materiaal is een kwalitatief product te realiseren dat weinig vervuiling heeft. HDPE heeft een hoge dichtheid en is zeer bestendig tegen vocht en andere buiteninvloeden.

Circulair straatmeubilair voor gemeenten

Onze producten zijn geschikt voor plaatsing in publieke ruimte mits ze worden verankerd. Wij kunnen hiervoor extra toebehoren bijleveren. Gezien de banken en tafels vrijwel geheel gemaakt zijn van gerecycled materiaal leveren ze een actieve bijdragen aan het behalen van project gerelateerde C2C, LEED en BREAAM doelstellingen. De banken zijn geassembleerd vrij zwaar en zeer vandalismebestendig. Wij hebben in het verleden al aan diverse overheidsinstellingen mogen leveren in Nederland en België.

Maatwerk

Maatwerk oplossing zijn mogelijk, mits er wordt voldaan aan de minimale afname hiervoor. Dit verschilt per type bank of tafel. Hoewel de bankafmetingen vast staan kunnen wij wel veranderingen doorvoeren ten aanzien van kleur of graveringen.

Referenties

Wij hebben over de jaren heen een uitgebreide portfolio opgebouwd van scholen, speelplaatsen, verenigingen  tot aan pretparken die ons circulaire buitenmeubilair hebben staan. Dit in zowel Nederland als delen van België. Een klein deel deel hiervan kunt u op onze website bezichtigen. Vraag ons gerust naar referenties in uw regio.

Montage

Al onze picknicktafels en parkbanken zijn met simpel gereedschap redelijk vlot in elkaar te zetten. Het massieve kunststof kan goed tegen een stootje en maakt de meubels hufterproof. Voor een goede verankering is het belangrijk dat men de bijgeleverde voorschriften nadrukkelijk volgt en bovendien goed kijkt naar de afmetingen.

Hufterproof

Zoals al eerder gezegd zijn de tafels en banken gemaakt van hoogwaardig gerecycled HDPE kunststof. Dit kan goed tegen een stootje en heeft bovendien een hoge dichtheid waardoor verf, inkt of olie zich moeilijk in het of aan het materiaal hecht. Dit betekent dat bijv. vlekken of viltstift er vaak makkelijk weer af te krijgen zijn. Dit kan met een sponsje en een warm sopje of grondig met een hogedruk reiniger.

Publieke ruimte

Voor toepassing in een publieke ruimte is het verplicht dat zitmeubilair stevig wordt verankerd. Om deze reden kunnen wij optioneel, en tegen een meerprijs, verankering beugels meeleveren. Voor zowel een boven- of ondergrondse bevestiging in/aan cement.

Levertijden

Fiberplast Circulair heeft de parkbanken en picknicktafels niet standaard op voorraad. Hierdoor moet u rekening houden met 3-5 werkweken levertijd. Bij maatwerk of zeer grote orders kan dit soms verder uitlopen. Hou er rekening mee dat er genoeg ruimte rondom het aanleveradres is en deze goed toegankelijk is voor een vrachtwagen.

Functie straatmeubilair

Straatmeubilair zorgt voor sociale cohesie en stimuleert interactie. Het is een plek waar mensen op een redelijk comfortabele manier even tot rust kunnen komen. Het fleurt de omgeving op en creëert een ontmoetingsplek.