Linatex schietgordijen

Schietbanen over de gehele wereld hebben al gekozen voor de rubber ricochet gordijnen van Linatex. Dit is een uitstekende keuze om schutters te beschermen tegen de gevaren die kunnen komen kijken bij de schuttersport.

Kenmerken

 • Zeer bestendig

 • Geluiddempend

 • Beschermend

 • Kostenbesparend

 • Onderhoudsarm

Omschrijving

Envirosport Linatex rubber schietgordijnen, gepositioneerd tussen het doelwit en de achterplaat, verhogen de algemene veiligheid op de schietbaan. De antiricochet gordijnen zijn speciaal ontwikkeld als “kogelvanger” om kogels en “backsplatter” aan het einde van de baan te houden. Een bijkomend voordeel hierbij is dat het geluiddempend werkt, dit geldt voor zowel het echo van het schot als de impact van het projectiel op de achterplaat. Linatex rubber beschikt over een uitstekende sterkte en vertoont niet snel schuren en barsten. Het materiaal zal zichzelf direct, nadat het projectiel door het materiaal is gepasseerd, weer afdichten. Alleen een piepklein naadje blijft over in het antiricochetgordijn.

Werking Linatex schietgordijnen

linatex beschrijving
doelwit schietbaan gordijnen

Informatie

Fixering

De gordijnen kunnen geleverd worden compleet met nylon tabjes en messing ringen. Tevens zijn er alternatieve bevestigingsmaterialen beschikbaar zoals klemmen voor houten latten. Laat de Linatex gordijnen vrij hangen, hierdoor wordt de kracht van het projectiel effectief opgevangen voordat het de achterplaat raakt. Laat hierbij wat ruimte onder of boven over om de algemene ventilatie in de schietbaan te bevorderen. Vraag ons gerust om meer informatie betrekkende tot de toepassing.

Disclaimer

 • Het Linatex®-rubber schietgordijn is ontworpen om de risico’s van kogelfragmenten te minimaliseren, dus niet helemaal te elimineren. Het is niet kogelvrij, dus alle aanwezigen moeten voorzichtig blijven bij het beoefenen van de sport.
 • Maak geen gebruik van low-power munitie of luchtdruk pistolen bij banen die voorzien zijn van Linatex® rubber gordijnen.
 • De gordijnen zijn niet geschikt voor schietzones waar gebruik wordt gemaakt van ammunitie van zeer grote kalibers.
 • Nooit fixeren aan de onderkant, de gordijnen moeten vrij hangen.
 • De gordijnen moeten in continue vorm achter alle aangrenzende doelen in het vuurbereik gepositioneerd worden. Elk gordijn moet de volgende overlappen met 6 inch ” (15cm).
 • Niet blootstellen aan vlammen of temperaturen hoger dan 300ºC / 570ºF.

Levensduur

Het levensduur van het gordijn is afhankelijk van het volume van gebruik en de gebruikte wapens en kalibers. De levensduur is aanzienlijk te verlengen met een repareerkit.

Specificaties

EigenschapWaardeNorm
RubbersoortNatuur rubber
Soortelijk gewicht960 kg/m3 (max.)DIN 53508
Hardheid38 ± 5 sh ADIN 53505
Elasticiteitsmodulus20 kg/cm2DIN 53504
Treksterkte250 kg/cm2DIN 53504
Breukwaarde830 %DIN 53504
Trekweerstand (onder hoek)44 kg/cm2DIN 53515
Veerkracht83 %DIN 53
KleurRood

Onderhoud

Linatex schietgordijnen kunnen duizenden kogels, van diverse kalibers en snelheden, verdragen voordat ze onderhoud behoeven. Alleen na langdurig gebruik of gericht vuur kunnen gaten ontstaan. Deze zijn indien nodig te repareren met een Linatex repareerkit. Het is aan te raden de gordijnen om de zoveel tijd te verschuiven of te draaien. Hierdoor wordt de schade over het gehele oppervlak verdeeld en verlengt men de gebruiksduur behoorlijk. Linatex schietgordijnen worden niet voor niks al in diverse professionele militaire, politie en indoor schietbanen over de gehele wereld toegepast.

Voorbeeld opstellingen

schietbaan