Heavy Duty sportvloer tegels

Heavy duty sportvloer tegels zijn extra hard geperst en zijn daardoor extra slijtvast en zeer goed te reinigen. Deze tegel ligt om deze redenen al op diverse sport locaties in Nederland en België.

Kenmerken

  • Zeer slijtvast

  • Anti-slip

  • Zeer lange levensduur

  • Makkelijk te plaatsen

  • Goed te reinigen

Omschrijving

De Heavy Duty sportvloer tegels van Envirosport zijn zoals de naam al zegt gericht op “zwaar gebruik”. De tegels zijn hard geperst en daardoor erg slijtvast en tevens makkelijker grondig te reinigen. Wij hebben sporttegels voor zowel binnen als buiten gebruik, met of zonder nok.

Impressie

Fitnesstegel Ultra Heavy Duty Grijs Bovenkant 1000 x 1000 x 30mm

Heavy Duty Uitvoeringen

heavy duty 20mm onderkant

Heavy Duty 20mm indoor

Heavy Duty Ultra 30mm indoor

heavy duty 43 outdoorheavy duty 43 outdoor onderkant

Heavy Duty 43mm outdoor

EigenschapWaarde
Afmetingen1000 x 1000 mm
Dikte20, 30 of 43 mm
KleurZwart, grijs, roodbruin of groen
MateriaalPU gebonden SBR rubber
Maat tolerantiesLengte & breedte: +/- 2%
Dikte: +/- 8%
Bulkdensiteit975 kg/m3
Gewicht– 20mm = 19,5 kg/m2
– 30mm = 25 kg/m2
– 43mm = 28 kg/m2
Gewicht toleranties– 5% tot + 8%
Brandklasse EN 13501Efl
Gebruikstemperatuur-40° C tot +80° C
Thermische geleidbaarheid0,14 W.m2K
SVHC REACHVoldoet <0.1%
GarantieStandaard 2 jaar op fabrieksfouten, niet op kleur of slijtage.

De Heavy Duty sportvloertegels zijn vrij licht van gewicht en kunnen vaak snel los worden gelegd. U kunt ze met een stanleymes met enige moeite op maat snijden om een mooie afwerking te garanderen. De flexibiliteit van de rubbertegels zorgt ervoor dat kleine oneffenheden effectief op te vangen zijn. Tevens kunnen de rubber tegels met een PU basis rubberlijm worden verlijmd. Wij kunnen optioneel ook de randprofielen aanbieden, wij hebben zowel rubber als rvs uitvoeringen hiervan.

ZwartGrijsRoodbruinGroen
Fitnesstegel Ultra Heavy Duty Zwart Bovenkant 1000 x 1000 x 30mmFitnesstegel Ultra Heavy Duty Grijs Bovenkant 1000 x 1000 x 30mmFitnesstegel Ultra Heavy Duty Rood Bovenkant 1000 x 1000 x 30mmFitnesstegel Ultra Heavy Duty Groen Bovenkant 1000 x 1000 x 30mm

Realisaties

Informatie

Veiligheid en milieu

Onze rubber fitnesstegels voldoen aan het bouwstoffen besluit en zijn grondig door een onafhankelijk onderzoeksbureau getest. Wij nemen namelijk de veiligheid van onze klanten en de eindgebruikers hoog in het vaandel. Zo zijn de tegels getest op verschillende milieu- en gezondheidsaspecten. Deze rapporten zijn uiteraard op aanvraag beschikbaar. Deze voldoen aan dezelfde normen als de fitness- & crossfittegels uit onze fitnesstegel.nl webshop. Verder voldoen wij aan:

  • Reach compliant
  • De SVHC lijst

Recyclebaar

Onze tegels zijn na gebruik volledig recyclebaar.

Isolatie

Onze rubber fitnesstegels hebben standaard een vrij hoge isolerende werking. Vooral als u kijkt in termen van warmte, schok-, trilling- of geluiddemping.

Antislip

Onze rubber tegels hebben standaard een stroef oppervlak. De open structuur van de tegels versterkt deze werking zelf, ook bij natte omstandigheden.

Rek en krimp

Rubber is meestal onderhevig aan rek en krimp. Zo zal de maximale tolerantie in de lengte/breedte niet meer zijn dan 3% en in de dikte zelfs maar 1%.

Slijtvastheid

Deze fitnesstegels zijn zeer slijtvast te noemen. Hoe lang de tegels echter in totaal mee zullen gaan is afhankelijk van toepassing en het volume van gebruik.

Installatie

Onze tegels zijn vrij licht van gewicht en kunnen vaak snel los worden gelegd. U kunt ze met een stanleymes eenvoudig op maat snijden. De flexibiliteit van de rubbertegels zorgt ervoor dat oneffenheden effectief op te vangen zijn. Tevens kunnen de rubber tegels met een PU basis rubberlijm worden verlijmd.

Onderhoud

Onze fitnesstegels behoeven nagenoeg weinig tot geen onderhoud. Wel raden wij aan af en toe de tegels schoon te maken met een bezem of hoge druk reiniger om hygiënische redenen.

Garantie

Onze rubber fitness tegels worden standaard geleverd met 2 jaar garantie. Let er hierbij wel op dat de tegels degelijk moeten zijn toegepast. Wij kunnen echter geen garantie geven op de kleur zo kan, in uitzonderlijke gevallen, de tegels enigszins zwart afgeven.

oploopprofiel 43mm 2