Envirosport sportvloeren – een must voor iedere sportomgeving

Na de benodigde trainingsapparatuur is, in onze mening, een goede en slijtvaste sportvloer het tweede belangrijkste element voor een sportschool, crossfitbox of personal gym. Om aan zoveel mogelijk wensen, budgetten en omgevingen te voldoen hebben wij van Fiberplast Circulair een breed assortiment van fitnesstegels, sportvloeren op rol en crossfitmatten in haar catalogus opgenomen. Ieder van deze producten zijn speciaal ontwikkeld met oog op een specifieke toepassing of omgeving waar ze het meeste tot hun recht komen. Factoren als geluidsdemping, type gebruik en gebouw- & materiaalbescherming spelen vaak een rol. Daarnaast zijn factoren als onderhoudsgemak, krachtopbouw en slijtvastheid natuurlijk ook belangrijk.

envirosport vloeren

WAAROM EEN SPORTVLOER OF FITNESSVLOER? – 8 VOORDELEN

Een fitnessvloer maakt de ruimte waarin getraind wordt, zoals hierboven gezegd, veiliger, duurzamer en stiller. Hieronder een kleine sommering van alle voordelen.

  1. KOSTENBESPAREND

Een goede rubber vloer voorkomt schade aan gebouw (ondervloer/muren) en de gebruikte trainingsobjecten. Frequente trillingen en hoge puntbelasting zorgen er namelijk voor dat er kleine barstjes of zelfs gaten kunnen ontstaan in de onderliggende betonvloer en nabije muren. Deze schade is natuurlijk erg kostbaar en middels een op dikte gestelde rubber sportvloertegel simpel te voorkomen. SBR en EPDM rubber zijn zeer slijtvast en hebben een zeer lange theoretische levensduur. De vloeren zijn vaak snel schoon te maken met een dweil.

  1. WARMTE ISOLEREND

Een andere factor die vaak vergeten wordt is de warmte isolerende eigenschappen van de rubber vloer, een grote open fitnessruimte kan namelijk in de winterperiodes soms moeilijk warm te krijgen zijn. Een rubbervloer gaat de optrekkende kou van de (vaak betonnen) ondervloer tegen en behoudt warmte in de ruimte beter.

  1. GELUIDDEMPING

Met name voor fitness- & sportlocaties gelegen in stedelijke omgevingen is geluidsdemping belangrijk. Wij kunnen, afhankelijk van de toepassing, een sportvloer aanbieden die een grote geluidsreductie te weeg brengt. Voor hoge dempingswaardes raden wij aan te gaan voor een Envirofloor Impluse sandwichvloer of een 43mm anti-noise sportvloertegel Deze vloer raden wij sterk aan voor omgeving waar men intensief bezig is met krachttraining, crossfit of spring oefeningen.

  1. VALBESCHERMING & BLESSURE VOORKOMEND

Een goede fitnessvloer verhoogt het algemene comfort in de sportruimte en zorgt ervoor dat de sporter genoeg grip heeft. Daarnaast biedt het bescherming bij stuiterende materialen (halters & dumbells) of eventuele vallen. Niet iedere rubber tegel is namelijk geschikt voor toepassing in een sportschool. Een tegel met een grove korrel en lage persing zullen ervoor zorgen dat vallen gewichten beginnen te stuiteren. Dit kan natuurlijk voor onveilige situaties zorgen.

  1. MAKKELIJK TE PLAATSEN

Een groot deel van onze fitnessvloeren zijn eenvoudig te leggen op vrijwel alle soorten harde ondergronden, de meest voorkomende zijnde beton. Men hoeft geen gebruik te maken van speciaal gereedschap. Bij de tegels is het meestal niet nodig de boel te verlijmen. Voor meer diepgaande instructies raden wij aan de bijhorende documentatie te raadplegen. Verder zijn de sportvloeren meestal vrij makkelijk bij te snijden met een stanleymes, tapijtmes of isolatiemes. De meeste sportscholen waar wij aan leveren kiezen ervoor zelf de vloer te leggen. Wij faciliteren hun graag ten aanzien van advies en door de jaren heen hebben wij amper problemen vernomen.

  1. MAKKELIJK IN ONDERHOUD

Onze sportschool sportvloeren zijn makkelijk in onderhoud. Met een zacht sopje en een dweil is het materiaal makkelijk schoon te maken. Voor een grondige reiniging is het mogelijk speciale apparatuur hiervoor te huren bij ons. Vloeistoffen en micro organismen hechten zich moeilijk aan het rubber en zijn meestal makkelijk te verwijderen. Dit type vloeren kan hierdoor ook worden aangelegd in kleedkamers en sanitaire ruimten, in rolvorm kan de vloer simpel, kostenbesparend en snel worden aangebracht.

  1. SLIPRESISTENT/SLIPVASTHEID

Slipresistentie is een belangrijke factor bij het uitkiezen van de juiste sportvloer. Comfort en algemene veiligheid hangt veelal af van de gripvastheid en weerbaarheid tegen rubberen schoeisels. Rubber sportvloeren zijn flexibel en bestaan uit SBR & EPDM rubber korrels gebonden met een polyurethaanbinder. Deze gebonden fitnessvloeren kunnen bijna op ieder vlak oppervlak geplaatst worden en hebben het voordeel dat ze erg slijtvast en, na de inloopperiode, vrijwel naadloos zijn. Vergelijken met PVC vloeren of linoleum vloeren zijn PU fitnessvloeren een stuk voordeliger in aanschaf en onderhoud. Onze outdoor crossfittegels zijn waterdoorlatend en behouden hun grip bij vochtige omstandigheden.

  1. CROSSFIT MOGELIJKHEDEN

Speciaal voor crossfitboxen hebben wij hoge persing rubbertegels in het assortiment opgenomen. Deze zijn zeer sterk en slijtvast en door perfect voor intensieve toepassingen, zoals gewichtheffen en trainingen met crossfit materialen (bijv. zware touwen). Deze matten bieden meer bescherming bij val en hebben hogere demping waardes. Een veeleisende sport als crossfit vraag in de meeste gevallen bijna net zoveel van de sporter als de vloer tenslotte.

crossfit mechelen envirofloor fitnessvloer

BIJ ENVIROSPORT STAAT KWALITEIT VOOROP

Al onze vloer zijn vooraf grondig getest op kwaliteit en mogelijke schadelijk stoffen. Wij hebben dan ook een zeer uitgebreide database van databladen, testrapporten en certificaten over jaren opgebouwd. Zo zijn alle materialen bijvoorbeeld veilig ten aanzien van gevaarlijke zware metalen en poly-aromatische koolstoffen (PAK’s). Dit betekend dat er gerust langdurig huidcontact kan plaatsvinden zonder dat het een gevaar vormt voor de gezondheid. Vele goedkope Aziatische varianten kunnen dat niet zeggen. Wij leveren tevens alleen materialen van West-Europese producenten die hoogwaardige kwaliteit afleveren. De rubber vloermatten en -rollen zijn gemaakt van koudgewalste PUR gebonden rubberkorrels en verkrijgbaar in verschillende afmetingen en diktes.

envirosport sportvloeren logo