Rubber markering- & signaleringstegels

 Enviroflex signalering- en markeringstegels zijn speciaal ontwikkeld om de veiligheid van publiektoegankelijke omgevingen te vergroten voor slechtzienden.

Omschrijving signaleringstegels

Enviroflex markering- & signaleringstegels zijn speciaal ontwikkeld om de mobiliteit en veiligheid van mensen met zichtbeperking te vergroten. De tegels zijn gemaakt van slijtvast en opvallend gekleurd volrubber. Slechtzienden kunnen door de “braille” oppervlakte structuur sneller gevaren herkennen en beter bepaalde elementen vinden. Een groot voordeel van deze blindengeleiding tegels is dat de bestaande bestrating vaak niet hoeft worden aangepast. De tegels zijn middels een lijm (polymeer basis) redelijk makkelijk en snel aan te brengen op bestaande beton, tegel of asfaltoppervlakken.

Deze blindengeleidingsplaten worden veelal gebruikt bij:

  • Bushaltes
  • Metrostations
  • Treinstations
  • Bij trappen, zebrapaden of waar een waarschuwingslabel gewenst is
braille tegels 3

Kleur & bestendigheid

Structuur van de “braille” signaleringsmatten is gelijkmatig verdeeld over het oppervlak met constante intervallen. Onze signaleringstegels zijn optioneel in diverse verkleuren te verkrijgen (mits er aan de minimale afname wordt voldaan), geel wordt echter sterk aanbevolen omdat dit de meest herkenbare kleur is voor slechtzienden. Deze kleur hebben wij ook op voorraad liggen en kunnen wij in een redelijk korte termijn uitleveren. Hoge kwaliteit volrubber (NBR) maakt dit product uiterst slijtvast en bestendig. Zo zijn de markeringstegels voor slechtzienden bestendig tegen o.a. vorst, strooizout en natuurlijke veroudering.

Signaleringstegels markeringstegels slechtzienden