Buiten sportvloer – Wat zijn goede opties?

Wij hebben gemerkt nu de COVID-19 maatregelen betreffende binnen sportlocaties voortduren, dat sommige sportscholen hun sportmogelijkheden, indien mogelijk, naar buiten verhuizen. Met name omdat daar soepelere maatregelen gelden en het mooie weer van de laatste tijd het steeds meer toelaat. Verschillende sportschoolhouders hebben al contact met ons opgenomen om te kijken naar een buiten sportvloer. Steen of asfalt is namelijk te hard, gras beschadigt te snel, zand wordt een modderbende en werken met matjes is niet alleen onhandig, maar ook nog eens onveilig omdat ze kunnen gaan schuiven. Uit gesprekken met de klant kwam naar voren dat de onderstaande aspecten belangrijk zijn bij buiten sportvloeren.

buiten sportvloer

De buiten sportvloer moet:

  • Simpel en snel weer op te bergen zijn (lijm uitgesloten)
  • Bestendig zijn tegen buiten invloeden (vocht/UV-licht/insecten)
  • Makkelijk en grondig te reinigen zijn (met tuinslang)
  • Beschadigingen aan de onderliggende bestrating/grond voorkomen (barsten/moddervorming)
  • Een geheel vormen dat niet gaat schuiven of uitlopen (veiligheid/functionaliteit)
  • Zowel buiten als binnen toepasbaar zijn (er is de wens de vloer na de COVID-periode naar een binnenruimte te verhuizen en daar in gebruik te nemen.)
  • Beperkt oneffenheden kunnen opvangen

Goede tijdelijke buiten sportvloer opties

crossfit tegel stone quick connect sportvloeren

Quick-Connect fitnesstegels; onze 1e keuze!

Deze tegels zijn men name het laatste jaar uitermate populair. De tegels worden met connectoren onderling aan de onderkant stevig verbonden. De vloer vormt hierdoor een mooi solide geheel en de naden kunnen niet uitlopen. De tegels beschikken over dempende nokken aan de onderzijde en de toplaag is door zijn hoge dichtheid goed machinaal te reinigen. Makkelijk te plaatsen en op te bergen.

sportvloeren kunstgras matten voor fitness sportscholen (3)

Sprinttracks

Kunstgras sprinttracks lenen zich uitstekend voor buiten gebruik. De matten hebben een goede waterdoorlatendheid en zijn zeer slijtvast. Zeker als men van plan is buiten oefeningen te doen met powersledges. Het gras heeft een hoge dichtheid en zit stevig aan de mat vast. Gemakkelijk schoon te maken met een stofzuiger. Dit product kan het beste bevestigd worden met dubbelzijdige tape om eventuele verschuivingen te voorkomen.

kunstgrastegels

Kunstgrastegels

Deze kunstgrastegels zijn met name interessant omdat ze onderling verbonden worden met pennen die in de zijkant van de tegel worden gestoken. Ze vormen hierdoor, net als de Quick-Connect, samen een mooi geheel dat niet snel zal schuiven of uitlopen. Het kunstgras zit stevig in de tegel gevestigd, het is hierdoor geschikt voor powersledge gebruik. Na gebruik gewoon op te bergen of te verhuizen.

Over Envirosport, onderdeel van Fiberplast Circulair BV

Onder de naam Envirosport leveren wij reeds al bijna een decennium lang rubber sportvloer voor o.a. fitnesscentra, crossfit boxen tot aan fysiopraktijken. Met name als de klant op zoek is naar een maatwerkoplossing kan men uitstekend bij ons terecht. Wij leveren vrijwel alleen producten van vertrouwende producenten uit West-Europa die voldoen aan de strenge REACH-normen. Wij hebben een wereld aan referenties over de jaren opgebouwd in Nederland & België, een deel hiervan kunt u op onze website bezichtigen. Vraag ons gerust vrijblijvend naar de mogelijkheden, wij reageren vaak binnen een werkdag. Of bezoek ook eens onze fitnesstegel webshop.

stone quick connect fitnesstegels